szerda, március 21, 2018

/Szolgáltatási díj/ Hatósági ára

74/2013. (XII. 30.) NGM rendelet 2.§. (a) és (b) pontja, valamint a (2a)§.

A hatósági ár maximalizált ár, így a szolgáltatók – a hatósági áron belül – szabadon állapíthatják meg a havi szolgáltatási díjat. A hatósági árat az adópolitikáért felelős miniszter a Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, valamint a szolgáltatók véleményének figyelembevételével állapítja meg, majd azt évenként felülvizsgálja.

A pénztárgépben működő SIM chip képes bármelyik mobil szolgáltató hálózatára kapcsolódni, így a gép vásárlásával egyidejűleg mobil adatkapcsolatra vonatkozóan szolgáltatási szerződés megkötése szükséges. Az online pénztárgép adóügyi ellenőrző egységbe integrált SIM-enként:

  • számítógép alapú pénztárgép esetén legfeljebb 2500 Ft/hó,
  • nem számítógép alapú pénztárgép esetén legfeljebb 1500 Ft/hó, amely az általános forgalmi adót nem tartalmazza.

A szolgáltatás szüneteltetésének idejére a hatósági árat nem kell megfizetni, a szolgáltató a szüneteltetés megkezdésekor és a szolgáltatás újabb megkezdésekor sem számíthat fel díjat az üzemeltető terhére.

Viszont abban az esetben, ha a pénztárgép meghibásosodik, vagy bármilyen okból kifolyólag nem használható, de a szüneteltetési eljárást az üzemeltető nem teszi meg, úgy a telekommunikációs díjat erre az időszakra is fizetnie kell, és utólagos jóváírásra sincs lehetőség.

A fentiek alapján látható, hogy csak a szolgáltatási díj maximumát határozták meg jogszabályban, így attól a szolgáltatók lefelé eltérhetnek. A szolgáltatók honlapján a havidíjak fel vannak tüntetve pl.: Mobil Adat Kft, valamint a Telekom is a kiskassza díjcsomagot (kizárólag a nem számítógép alapú pénztárgépekhez) 1500 Ft + Áfa /SIM/ hó összegben kínálja. PC kasszák esetén ez az ár 2500 Ft + Áfa/ SIM/ hó.

Bejelentkezés